Selamat Datang

Terima kasih kerana berpeluang berkunjung ke blog ini. Semoga apa yang saya paparkan di ruangan ini dapat memberikan perkongsian dengan anda. Matlamat melahirkan lebih ramai usahawan jutawan di kalangan bumiputera, bukan lagi cerita kosong atau rekaan semata-mata sebaliknya adalah kebenaran yang mampu di buktikan bersama AT181. Justeru, kami menjemput anda bersama kami merebut peluang ini menjadi sebahagian dari Rakan Kongsi kami. "Peluang yg besar itu dtg secara tiba2, dtg tak menentu masa, adakalanya ia dtg di saat kita ksempitan atau kesusahan. NILAILAH peluang itu dgn secara bijaksana. Rebutlah peluang yg besar itu kerana peluang yg besar itu bole berlalu dgn tiba2. JANGAN jadikan 10001 alasan utk tidak merebut peluang yg besar itu" Kata2 Hikmat Prof. Dr. Hamka. "BERSAMA ANDA DI PUNCAK KEJAYAAN"

selamat datang ke taipan 181 sabah

TAIPAN 181 TERUNGGUL

Sunday, November 13, 2011

GARAM BULUH (Premier Drink)

RM129.00(SS)
Pesanan terus @ secara online jugak akan dilayan. Hubungi hotline: 013-8732181


Panduan dan cara beli SILA KLIK DISINI

 

ATAU, DAPATKAN DARI WAKIL JUALAN KAMI DI TEMPAT ANDA:

Sipitang: 019-5329380 (NORAIDAH)

Beaufort: 013-8541700 (NORHASAN)

Kota Belud: 010-5275181 (NORSAN)

Tenom/Keningau: 013-8889631 (ZENOBIUS PETER)

Kelantan (Pasir Putih): 012-9005499 (NORHAFIZAH)

Hai-O Garam Buluh Premier Drink adalah 100% garam buluh organik diformulasi berasaskan remedi tradisional Korea yang diwarisi sejak 1300 tahun dengan sejarah dan penggunaan yang terbukti. Garam laut dimasukkan ke dalam buluh dan ditutupi tanah liat dari kedalaman 20m. Kemudian, buluh tersebut dibakar berulangan dalam relau bagas pada suhu 1,000-1,500ÂșC dengan menggunakan pokok pine. Proses pembakaran berulangan pada suhu tinggi dapat menyingkirkan toksin dan logam berat garam laut. Pada masa yang sama, garam laut menyerap semua elemen mikro daripada buluh, tanah liat dan pokok pine.

Hai-O Garam Buluh Premier Drink :-
Tinggi dalam magnesium yang merupakan mineral untuk jantung. Magnesium membantu mengawal penyakit tekanan darah tinggi, membantu penyerapan kalsium, mengekalkan keseimbangan bendalir badan, mengawal pengecutan otot dan menguatkan daya ingatan.

Menyeimbangkan pH badan supaya cenderung kepada beralkali lemah (pH darah badan yang sihat adalah antara 7.35-7.45). Dengan ini, sistem imunisasi diperkuatkan dan dapat mencegah jangkitan penyakit.

Mengandungi kandungan mineral kalium, kalsium, besi, zink dan magnesium yang lebih tinggi daripada garam biasa.

Prof. Dr. Pauling, 2 kali pemenang Anugerah Nobel juga menyatakan bahawa kekurangan
bahan mineral adalah penyebab utama pelbagai penyakit zaman moden.

Mempunyai kebolehan untuk menyingkir radikal bebas dan membuang toksin badan, lalu memperbaiki tubuh badan yang lemah dan melambatkan proses penuaan.

Menyembuhkan sel badan yang rosak dan mencegah pertumbuhan sel-sel yang tidak sihat.

Ia adalah 3 kali ganda lebih efektif daripada garam biasa untuk membasmi kuman dan mencegah kerosakan gigi.

Cara penggunaan :-
Tuangkan sebungkus Hai-O Garam Buluh Premier Drink ke dalam gelas (200 ml). Tambah dengan air atau jus, kacau dan hidangkan.


Maklumat lanjut untuk pesanan terus @ secara online hubungi hotline: 013-8732181

Panduan dan cara beli SILA KLIK DISINI


ATAU, DAPATKAN DARI WAKIL JUALAN KAMI DI TEMPAT ANDA:

Sipitang: 019-5329380 (NORAIDAH)

Beaufort: 013-8541700 (NORHASAN)

Kota Belud: 010-5275181 (NORSAN)

Tenom/Keningau: 013-8889631 (ZENOBIUS PETER)

Kelantan (Pasir Putih): 012-9005499 (NORHAFIZAH)
Kami jugak mencari individu yang berminat untuk menjadi wakil jualan kami di seluruh Sabah.

TESTIMONI PENGGUNA GARAM BULUH






Maklumat lanjut untuk pesanan terus @ secara online hubungi hotline: 013-8732181

BIOzone CAR STERILLIZER

RM176.00(SS)

ADAKAH ANDA SEDAR AKAN PENCEMARAN UDARA DALAM KERETA ANDA?

Kita menghabiskan lebih masa dalam kenderaan jika dibandingkan dengan masa dulu. Namun,
adakah persekitaran dalam kereta anda selamat? Mengikut Laporan In-Car Air Pollution daripada International Center for Technology Assessment (CTA), tahap pencemaran
udara dalam kereta mungkin jauh lebih serius daripada udara di luar. Bahan-bahan pencemar berbahaya dalam kereta termasuk bahan organik meruap (volatile organic compounds, VOC) yang terdiri daripada benzena, toluena, xylena, formaldehid dan sebagainya. VOC mengakibatkan iritasi mata, hidung, kerongkong dan peparu manakala benzena menimbulkan rasa ingin tidur, pening atau sakit kepala. VOC juga hadir dalam kereta baru kerana penggunaan gam, cat, vinil dan plastik dalam kereta (sumber: Hidden Poisons in New Cars, Utusan Konsumer Nov-Dis 2005). Selain itu, bahan-bahan pencemar utama lain yang wujud dalam persekitaran dalaman dan memerlukan sanitasi termasuk bau, agen pencemar biologikal, produk hasilan pembakaran enjin dan racun serangga.

Apa yang Boleh Anda Lakukan? Penyelesaian Masalah Anda. Kebanyakan daripada kita menggunakan penyegar udara untuk memperbaiki kualiti udara dalam kenderaan tanpa mengetahui kesan-kesan sampingan. Teknologi penyegaran udara pasif biasanya memerangkap debu dan partikel-partikel. Sementara itu, unit penyegar udara aktif iaitu BIOzone Car Sterilizer menyingkirkan agen pencemar biologikal dan kimia yang hadir dalam kenderaan. Unit ini menggunakan khusus termasuk ‘cold plasma’ yang menggabungkan penghasilan ozon dan ion plasma. Ia menukar oksigen (O2) kepada ozon (O3) yang kembali menjadi oksigen setelah menyingkirkan bahan-bahan pencemar.



RM176.00(SS)
Berminat, hubungi saya untuk tempahan secara terus @ menggunakan online: 013-873 2181

Panduan dan cara beli SILA KLIK DISINI

Anda jugak boleh membeli produk ini dari wakil sah kami di tempat anda:

Beaufort/Membakut: 013 854 1700 (Hassan)

Sipitang: 019 532 9380 (Noie)

Kelantan (Pasir Putih): 012 9005 499 (Fiza)




Kami jugak mencari individu yang berminat untuk menjadi wakil jualan kami di seluruh Sabah.


Bagaimana BIOzone Car Sterilizer Menghasilkan Udara Berkualiti dalam Kereta?

- Menyingkirkan VOC (benzena, toulena, bahan-bahan dalam kereta baru), bau tembakau, bau haiwan peliharaan dan bau automobil
- Membasmi bahan-bahan pencemar biologikal (bakteria). Bakteria tidak akan bersifat rintang
terhadap ozon
- Menyegarkan udara dalam kereta [membawa udara yang segar (seperti alam semula jadi) ke
dalam kereta]

Kebaikan BIOzone Car Sterilizer:-
- Selamat (output ozon
- Ringan
- Mudah digunakan
- Mengaplikasi teknologi ‘cold plasma’ Jepun yang:
(a) menghasilkan output ozon yang tetap
(b) tidak menghasilkan bahan-bahan sampingan (nitrogen oksida)
- Tanpa penyelenggaraan
- Mesra alam
* US FDA menetapkan tahap maksimum ozon yang dibenarkan pada 0.05ppm

Cara Penggunaan:-
Masukkan BIOzone Car Sterilizer ke dalam soket pemetik api rokok. Unit akan dihidupkan (dengan
bulb yang menyala). Pasangkan penghawa dingin untuk penyegaran udara yang berkesan.

Penggunaan Komersial Ozon:-
- Membasmi kuman dalam air minuman
- Menyingkir dan merawat air pembuangan daripada industri untuk menyingkirkan bahan
-bahan pencemar bertoksik
- Sanitasi sayur-sayuran
- Agen anti-mikrobial dalam pemprosesan makanan dan penstoran
- Rawatan udara dalam bangunan. Lapangan Terbang Antarabangsa Dubai mempunyai sistem pemanasan, pengudaraan dan penyaman udara yang menggunakan teknologi ozon (sumber:
Ozone Monitoring and
Control for Air Treatment Systems)

Berminat untuk tempahan terus @ secara online hubungi saya di 013-8732181

Panduan dan cara beli SILA KLIK DISINI



Anda jugak boleh membeli produk ini dari wakil sah kami di tempat anda:

Beaufort/Membakut: 013 854 1700 (Hassan)

Sipitang: 019 532 9380 (Noie)

Kelantan (Pasir Putih): 012 9005 499 (Fiza)
 

Kami jugak mencari individu yang berminat untuk menjadi wakil jualan kami di seluruh SABAH.

Monday, October 10, 2011

HERBAL MAHARANI (TE ZHI BAI FENG WAN)

RM89.00 (SS) SEKOTAK)
Maklumat Tempahan: 013-8732181 (boleh beli secara terus @ on-line)


Panduan dan cara beli SILA KLIK DISINI

HERBAL MAHARANI KHUSUS UNTUK WANITA MASA KINI.
Khazana alam semulajadi, perubatan dan amalan kesihatan tertua sejak Dinasti Tang lagi khusus untuk wanita. Ramuan khasnya telah menyerlakan kehebatan dan ketrampilan wanita menjadikan ianya pilihan utama dalam penjagaan kesihatan dan kecantikan wanita masa kini.


KHASIAT HERBAL MAHARANI.


*Menyelesaikan masalah wanita dan remaja (KEPUTIHAN, SENGUGUT, DAN PEREDARAN HAID YANG TIDAK TERATUR).

*Menguat dan mengecutkan (OTOT-OTOT RAHIM, SISTEM PERANAKAN DAN AMALAN SELEPAS BERSALIN).

*Melegakan masalah (SAKIT PINGGANG, SAKIT BELAKANG, SENDI, LUTUT, MIGRAIN, ANGIN DALAM BADAN, LENGUH-LENGUH, KEBAS DAN URAT SARAF).

*Melambatkan jangkamasa (MONOPOUSE, PRNGAKTIFAN HORMON ESTROGEN, PROGESTRON DAN ANDROGEN WANITA).

*Sistem organ dalam tubuh akan bertugas dengan baik (ANTI PENUAAN, AWET MUDA, KECANTIKAN DAN KESUBURAN).

*Menegang dan memberi KEANJALAN pada kulit (PAYU DARA, OVARI, KAWASAN PERUT selepas bersalin, PINGGUL dll.).

*Meningkatkan kadar metabolism (SEL DARAH, TEKANAN DARAH, MENGHILANGKAN KELESUAN, MENINGKATKAN KEBAHAGIAN DALAM HUBUNGAN INTIM).


PRODUK INI BOLEH JUGAK DIDAPATI DARI WAKIL KAMI DI:-

Beaufort/Sepitang:  019-5329380 (Noraidah)

 Kelantan: 012-9005499 (Fiza) area Kota Baharu, Pasir Putih & Machang 

Tenom/Keningau: 016-8394855 (Suzianah)


RM89.00 (SS) SEKOTAK untuk amalan sebulan.
Maklumat Tempahan: 013-8732181 (bole beli terus @ secara on-line)

Nak BELI?

Bank in ke akaun:

Maybank No Akaun: 110014186728
Atas Nama: RAMLEE KASSAM

atau

Publik Bank Berhad. No Akaun: 4 9091202 33
Atas Nama: RAMLEE KASSAM


Sila SMS selepas bank in ke:-

013-8732181




atau



TUNAI
Hantaran Tangan
(PENGHANTARAN PERCUMA AREA KOTA KINABALU)

Kami jugak mencari individu yang berminat untuk menjadi wakil jualan kami di seluruh Sabah.
"SIJIL HALAL"
Inilah peluang untuk mengatasi permasalahan yang dialami selama ini...!
Wanita zaman moden ini sibuk dengan kerjaya dan keluarga, maka kurang menjaga kesihatan sendiri. Namun, sibuk tidak seharusnya dijadikan sebagai penghalang untuk menjaga kesihatan wanita zaman moden, kerana kesihatan adalah harta yang paling berharga dalam kehidupan. Mengikut rekod perubatan dari Dinasti Ming, Bai Feng Wan berasal dari Dinasti Tang. Semasa pemerintahan Dinasti Qing, pakar dari hospital maharaja telah melakukan kajian dan memperbaiki kandungan 'Wuji' (sejenis ayam hitam) Bai Feng Wan, satu produk asli negeri China dan seterusnya melantik Tong Ren Tang sebagai pembekal tunggal kepada kaum kerabat maharaja. Malahan Maharani Ci Xi sendiri mengambil makanan tersebut sebagai penyubur dan awet muda. Seterusnya Tong Ren Tang Te Zi Bai Feng Wan sehingga hari ini telah dipamerkan dalam Istana Larangan di Peking.


RAMUAN UTAMA:

Wuji (Gallus Domesticus), Cornu Cervus Nippon dan pelbagai herba yang bermutu.

CARA PENGAMBILAN :
Cara makan yang disyorkan ialah 25- 50biji kecil sekali sehari.
waktu pengambilan yang terbaik ialah pada waktu pagi sebelum sarapan, kalau berpuasa, makan pada waktu sahur. Nak makan malam pun boleh juga.
Kurang dari 10 biji TIDAK disyorkan kerana bimbang dos tidak mencukupi.
Kesimpulannya, pengambilan diantara 10 - 25 biji kecil setiap hari mengikut kesesuaian individu itu sendiri.

Kuantiti dalam sekotak = 6 bola putih = 300 biji kecil
* ** kalau ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak , stop, sambung selepas period)
* ** kalau ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop, sambung selepas period)
* ** kalau ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period tak perlu makan)

Cara pengambilan mengikut masalah tertentu.
Berikut adalah cara pengambilan Herba Maharani mengikut keadaan yang berlainan :
1.Untuk penjagaan kesihatan, mengambil selepas period dengan 1 biji bola selama 6 hari.
2.Jika badan lemah, mengambil selepas period dengan 1 biji bola selama 12 hari atau 2 biji bola selama 5- 10 hari.
3.Untuk Peredaran haid yang tidak tetap, mengambil pada hari ke-6 period dengan 1 atau 2 biji bola selama 20 hari.
4.Jika berlaku ketidakselesa semasa period, mengambil 14 hari sebelum period dengan 1 atau 2 biji bola selama 14 hari.
5.Selepas melahirkan anak, mengambil seminggu selepas melahirkan anak dengan 1 biji bola selama 10- 14 hari.

Nota :
1. Setiap bulan makan selama 5-10 hari dan kesan produk boleh dirasai selepas 2 hingga 3 bulan.
2. Jika rasa badan ‘panas’ selepas makan, anda boleh menggunakan satu daripada cara
alternatif yang berikut :
(a) minum air garam
(b) makan separuh biji (25 biji kecil) setiap kali



                 RM89.00 SEKOTAK utk. amalan sebulan.

Maklumat Tempahan: 013-8732181 (boleh beli terus @ secara on-line)Nak BELI?

Bank in ke akaun:

Maybank No Akaun: 110014186728
Atas Nama: RAMLEE KASSAM

atau

Publik Bank Berhad. No Akaun: 4 9091202 33
Atas Nama: RAMLEE KASSAM

Sila SMS selepas bank in ke:-

013-8732181
Kami jugak mencari individu yang berminat untuk menjadi wakil jualan kami di seluruh Sabah.



PRODUK INI BOLEH JUGAK DIDAPATI DARI WAKIL KAMI DI:-

Beaufort/Sepitang:  019-5329380 (Noraidah)

Kelantan: 012-9005499 (Fiza) area Kota Baharu, Pasir Putih & Machang 

Tenom/Keningau: 016-8394855 (Suzianah)

SEKOTAK untuk amalan sebulan
Bai Feng Wan – Herba Kebahagiaan Wanita dan Perangsang….
Berikut adalah tindakbalas sementara yang mungkin berlaku:

Tanda-tanda/Gejala dan Cara Penyelesaian.

1.Pening kepala- pipi, badan dan telinga. Rasa panas. Demam, belakang tengkuk atau sendi sakit
- Gangguan peredaran darah
- Asid dalam badan sangat tinggi
- Tekanan darah tinggi atau rendah
- Teruskan seperti biasa
- Amalkan Chlorella dan banyakkan minum Miautan

2. Mengantuk, letih, tekak kering dan dahaga
- Kandungan gula dalam darah sedikit tinggi
- Kolestrol dan asid tinggi
- Tukar cara makan
- Makan waktu makan sebelum tidur
- Banyakkan minum air miautan

3. Tidak mahu tidur
- Kekurangan kalsium
- Makan pagi sahaja
- Banyakkan minum air miautan

4. Sakit pinggang dan lemah bahagian badan
- Peredaran darah dari buah pinggang tidak teratur atau banyak toksid
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan

5. Kerap buang air besar / berdarah atau sakit perut
- Usus besar dan system penghadaman lemah
- Ada darah beku pada usus
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

6. Panas dan berpeluh-peluh
- Kekurangan klorofil dalam badan
- Asid dan toksid tinggi
- Kolesterol amat tinggi
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

7. Kerap kencing
- Masalah pada pundi kencing
- Gangguan peredaran darah
- Asid tinggi
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

8. Sengal-sengal badan
- Masalah system saraf
- Hormon estrogen dan progestron tidak seimbang
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

9. Kitaran haid berubah (lewat, banyak dan jadual)
- Hormon estrogen dan progestron tidak seimbang
-Kelemahan system ovari
- Teruskan macam biasa
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

10. Keluar jerawat
- Darah kotor
- Banyak toksid dan asid
- Teruskan macam biasa
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

11. Batuk keluar darah
- Sistem paru-paru lemah
- Ada darah beku dalam salur darah terutama pada paru-paru
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong

12. Keluar peluh & gatal-gatal pada badan
- Banyak toksid dan asid
- Darah kotor
- Kurangkan dos
- Banyakkan minum air miautan
- Banyakkan minum air kosong/air bio aura (jika ada)


RM89.00 (SS) SEKOTAK) utk. amalan sebulan

JIKA anda berminat membeli secara on-line sila bank in ke akaun berikut:

Maybank: No. Akaun: 110014186728
Atas Nama: RAMLEE KASSAM

Publik Bank Berhad: No. Akaun: 4 9091202 33
Atas Nama: RAMLEE KASSAM

SMS selepas bank in, nyatakan jumlah RM space TARIKH BANK IN space MASA BANK IN space TEMPAT BANK IN space NO RUJUKAN JIKA MENGGUNAKAN BANK IN MAYBANK2U kemudian SEND ke
013-8732181
Sertakan juga Nama Penuh anda dan alamat untuk penghantaran.
Kos penghantaran adalah tertakluk kepada kuantiti produk dan bayar apabila produk di terima. Bayar terus kepada agen penghantaran yang di lantik ke tempat anda (COD) atau terus bayar bersama-sama produk semasa bank in.

SEBARANG PERTANYAAN SILA HUBUNGI SAYA. TQ


Kami jugak mencari individu yang berminat untuk menjadi wakil jualan kami di seluruh Sabah.
Penghantaran dalam masa 3 hari berkerja atau selewat2nya 7 hari.

PRODUK INI BOLEH JUGAK DIDAPATI DARI WAKIL KAMI DI:-

Beaufort/Sepitang:  019-5329380 (Noraidah)
  
Kelantan: 012-9005499 (Fiza) area Kota Baharu, Pasir Putih & Machang 

Tenom/Keningau: 016-8394855 (Suzianah)

Sunday, October 9, 2011

BIO-AURA


Air merupakan minuman keperluan yang sangat penting bagi setiap kehidupan manusia, adakah anda pasti air yang anda minum setiap hari dijamin kebersihannya?

BIO-AURA WATER FILTER-Teknologi NANO
(RM2090.00 SS)

Beli terus atau secara on line sila hubungi hotline: 013-8732181

Panduan dan cara beli SILA KLIK DISINI
Bio-Aura merupakan Produk sistem penapisan air berteknologi tinggi Fir-Nano. Produk ini di reka cipta dan dihasilkan untuk menapis dan merawat air yang sudah tercemar kepada air hidup (air sempurna) yang amat penting kepada kehidupan terutama tubuh badan manusia. Melalui teknologi tinggi Fir-Nano. Seramik dalam sistem ini akan menghasilkan FIR yang menyebabkan resonan ini akan lebih tinggi tenaga, oksigen dan paling penting molikul-molikul air akan berbentuk hexagon halus. Tubuh badan manusia akan lebih cepat dan mudah menyerap molekul-molekul air yang halus untuk menjadikan air hidup berperanan terhadap seluruh sistem dektosifikasi, sistem neutralisasi dan sistem immunisasi (DNI)

PERANAN AIR DALAM TUBUH MANUSIA
*Mengawal atur suhu dan tekanan darah
*Pelincir bahagian sendi
*Membantu hati dan buah pinggang dalam proses detoksifikasi
*Membantu mengawal dan menyerap nutrien
*Membantu melembab dan mencantikkan kulit
*Melindungi organ dan tisu
*Membawa oksigen dan nutrien ke sel
*Mencegah sembelit

Anda jugak boleh menghubungi wakil jualan kami yang sah berhampiran di tempat anda:-

KOTA KINABALU : 013-8732181

Sepitang: 019-5329380 (Noraidah)

Beaufort: 013-8341700 (Norhasan)

Papar: 016-8205622 (Lakim)

Kota Marudu: 019-5805479 (Bonar)

Kota Belud: 019-8116119 ( Dusi)

Tenom: 014-6569002 (Maznun)


Untuk membeli SILA KLIK DISINI



(Gambar di atas ialah tempoh yang dicdangkan untuk penukaran setiap filter)
KAMI JUGAK MENJUAL FILTER A, B, C, D, E & F
hubungi wakil jualan kami yang sah: 013-8732181

7 SIFAT AIR YANG BAIK.
1. Mineral semulajadi
2.Tiada Logam berat/klorin.
3. Kandungan oksigen yang tinggi.
4. Molekul teratur.
5. Alkali - PH 7.4 keatas.
6. Tidak menggunakan letrik.
7. Pengiktirafan dari badan kesihatan serta kawalan air.

Untuk tempahan dan penghantaran serta pemasangan PERCUMA sila hubungi:
hotline: 013-8732181 (Ramlee K.) untuk sekitar Kota Kinabalu SAHAJA.
Kami juga mempelawa anda yang berminat untuk menjadi wakil jualan kami di tempat anda.

Panduan dan cara beli online
SILA KLIK DISINI

Monday, September 26, 2011

KLIK-KLIK JOM CANTIK ANGGUN & BEGAYA KOTA BELUD, 25 Sept.2011.

(Gambar di atas: MC bakat baru yang diketengahkan hari ini. SM Masruna, TAHNIAH anda sebenarnya berbakat teruskan usaha)

Salam, apa khabar anda semua pengunjung2 setia blog ini. Harapan saya anda sentiasa sihat wal-afiat hendaknya disamping keluarga, teman-teman dan rakan seperjuangan. Agak lama tidak berkesempatan n3 kat blog ni, maaf banyak2 agak sibuk sedikit. Kali ini saya paparkan gambar-gambar sekitar Program Jom Cantik, bergaya, anggun & jamuan raya yang baru-baru ini di adakan di Rest House, Kota Belud untuk tatapan anda semua.
Antara yang hadir, ada orang lama dan orang baru.

Tersenyum CDM Maidah duduk di tengah-tengah bersama dengan bakal CDM Kalsum.
Ini jugak orang baru, bakatnya terserah apabila menyertai AT181 beberapa bulan yang lalu. Sekarang sudah berpangkat DSM. Tahniah untuk DSM Shandora, untuk slot Teknik Solekan Asas.
DSM Sandora sedang membuat demo solekan bersama modelnya....
Tengok jangan tak tangok! CDM Nurhasni bersama DDM Maimor begitu tekun memerhatikan demo teknik solekan asas. Bukan main sapu-sapu jer ekk....! itulah yang sempat di perkatakan oleh DSM Shandora yang sering kali diundang terutama sekali majlis-majlis perkahwinan berkongsi teknik solekan dan peluang yang ada di AT181....

Tekun berusaha dengan tidak berhenti-henti pasti akan membuahkan hasil. Kejayaan akan lebih bermakna jika anda berani menghadapi cabaran. Buat jer jangan berhenti.....
Muka baru, wajah baru, harapan baru. Biz tetap on, tetap akan di lakukan. Tanggungjawab untuk memastikan orang baru untuk berjaya tetap tersemat di dalam hati.
Wow...! dapat hamper lagi pulak! CDM Nurhasni sedang menyampaikan hadiah bertuah kepada salah seorang peserta yang hadir dan di perhatikan oleh MC hebat kita kali ini SM Masruna. Tahniah, anda sungguh bertuah.... Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tak siapa yang tahu. Tapi tuah tak akan datang tanpa di cari......
Selain dari hadiah bertuah, jamuanpun ada jugak.....! Rasanya masih belum terlambat lagi untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua warga AT181, terutama sekali kepada krew2 yang berkerja keras menjayakan Program JOM CANTIK ini yang julung-julung kalinya diadakan di Kota Belud.
Makan3...free jek!

Okey! ni jer yang sempat saya kongsikan buat anda semua untuk kali ini.

Sebarang pertanyaan hubungi saya di 013-8732181

Sunday, September 18, 2011

BICARA ANGGUN CANTIK BERGAYA & RUMAH TERBUKA AIDILFITRI (REST HOUSE KOTA BELUD)

BERITA GEMBIRA UNTUK WARGA KOTA BELUD.
AHAD 25hb. September 2010, satu program yang julung kalinya akan diadakan istimewa untuk warga Kota Belud dan yang sekitar dengannya. BICARA ANGGUN CANTIK BERGAYA & RUMAH TERBUKA AIDILFITRI bertujuan untuk memberi dan berkongsi peluang kepada rakan taulan sahabat handai saudara mara rakan-rakan serta seluruh warga kota belud untuk tampil bersama-sama kami dan mereka yang mahukan ketrampilan diri yang lebih meyakinkan.
Kulit wajah anda akan sentiasa kelihatan lebih muda 5 tahun dari usia sebenar anda dalam masa 3 minit dan bentuk badan anda ramping dalam masa 5 minit. Percaya atau tidak, anda datang untuk saksikannya sendiri kehebatan yang sangat luar biasa ini dan kami akan bongkarkan RAHSIANYA!

Katakan TIDAK kepada "PIL, BOTOK, SUNTIKAN atau PEMBEDAHAN.

Nak tahu RAHSIANYA? Jom datanglah beramai-ramai ke:-

BICARA ANGGUN, CANTIK, BERGAYA & RUMAH TERBUKA AIDILFITRI KAMI

yang akan diadakan:-

Tempat: REST HOUSE, KOTA BELUD.
Tarikh: 25hb. September 2011
Masa: 1.30ptg - 5.30ptg.

SIAPA YANG PERLU HADIR?

* Sesiapa sahaja yang bergelar remaja, perempuan, lelakipun boleh bah! suri rumah, eksekutif-eksekutif, wanita-wanita berkerjaya dan individu-individu yang mahukan kelihatan cantik, cun, anggun, bergaya, gorgeous!

KENAPA MESTI JOIN PROGRAM INI?

* Untuk menjadi cantik, lawa, menarik, dari biasa menjadi luar biasa....mmg deboom!

* Program ini jugak boleh menambah sumber PENDAPATAN sampingan atau sepenuh masa anda. BAGAIMANA?

* Anda akan mendapat ilmu pengetahuan serta kemahiran yang mungkin anda perlukan wang ratusan ringgit malahan ribuan ringgit untuk mendapatkannya di luar sana. Tetapi dengan kami anda hanya dikenakan bayaran tiket masuk HANYA RM5.00 SAHAJA seorang!

DAPATKAN TIKET-TIKET MASUK DARI WAKIL KAMI YANG SAH:-

CDM MAIDAH MALIN : 013-8534708

CDM NURHASNI SALIN : 013-8538997

DDM RAMLEE KASSAM : 013-8665181

DSM SANDORA : 014-5621564

Mulai hari ini 15hb. September 2011
(TIKET TERHAD KEPADA 50 ORANG PERSETA SAHAJA, SIAPA CEPAT DIA DAPAT)

Datanglah beramai-ramai

(Cabutan tiket bertuah dan jamuan Raya jugak disediakan)

Friday, September 2, 2011

Testimoni Ezigrow 2 (Pokok Durian)

EZIGROW 4 Litter RM147.00 (SS)

EZIGROW - Baja Foliar adalah satu bahan baja terlarut yang disembur dalam bentuk cecair yang mudah di gunakan dan sangat menjimatkan. Ezigrow di rumus khas untuk tanaman beriklim tropika untuk meningkatkan hasil serta kualiti tanaman. Sangat sesuai untuk semua jenis tanaman seperti padi, tanaman jangka panjang, bunga-bungaan, buah-buahan dan sayur-sayuran.

KESAN PENGGUNAAN EZIGROW:
* menambah hasil pengeluaran dan tanaman sehingga 70%
* meningkatkan kualiti buah dan hasil pengeluaran
* mengurangkan penguguran bunga dan putik melalui pengawalan pengeluaran asid absitik.
* sangat mesra alam dan bioural (tidak berbau)
* mudah di gunakan dengan menyembur atau menyiram
* boleh dicampurkan dengan racun kulat atau serangga
* sesuai untuk semua jenis tanaman

Pokok Durian 10/10/2010 (sebelum)
(gambar di atas diambil selepas tiga bulan disiram dengan Baja EZIGROW)
Pokok Durian berusia lima tahun (gambar atas) setelah di siram menggunakan Ezigrow. Pokok durian ini hampir-hampir mati akibat banjir tetapi setelah disiram dengan menggunakan Ezigrow pokok durian ini hidup kembali dan semankin menjadi subur.

Pokok Durian 03/04/2011 (selepas 6 bulan)
Pokok durian yang telah disiram selepas 6 bulan.

Anda boleh melihat pekembangan pokok ini sendiri di Rumah kediaman Tuan Haji Pulong Noin di kampung Wakap Kota Belud, sabah.

Jika anda berminat sila hubungi saya di 013 866 5181 untuk temujanji atau tempahan dan penerangan lanjut. Kami jugak mengalu-alukan penyertaan anda untuk menjadi WAKIL JUALAN kami di seluruh SABAH.

Wednesday, August 24, 2011

SALAM LEBARAN MINAL WALFAIZIN MAAF ZAHIR BATIN


"SERONOKNYA BERHARI RAYA BERSAMA KELUARGA"
Anda Bagaimana?

SELAMAT MENYAMBUT AIDIL FITRI kepada semua warga Akademi Taipan 181 dan semua saudara mara rakan taulan sahabat handai di mana sahaja berada. Semoga di hari baik bulan baik ini kita sama-sama menikmati hari yang penuh bermakna ini dengan penuh kesyukuran atas nikmat dan limpah kurnia Allah yang selama ini telah kita nikmati bersama.
Untuk semua rakan2 seperjuangan di Akademi Taipan khasnya, mudah2an kita akan terus berusaha tanpa rasa jemu, tanpa rasa bosan....kerana usaha yang berterusan pasti suatu hari kita sama2 akan sampai ke puncak kejayaan. Kalau bukan hari ini mungkin esok, lusa, tulat, minggu depan, bulan depan, tahun depan, kita tak tahu... Usaha bersama rezeki masing2. Lihatlah dan renongkanlah selama kita di Akademi Taipan 181 telah banyak merubah hidup kita dari yang tak punya apa-apa kepada menjadi luar biasa. Usaha yang luar biasa pasti akan menjanjikan pulangan yang luar biasa, Ingat tak, siapa kita dulu? Kita berjalan kaki ke sana kemari, tapi hari ini dah mampu berkereta besar, dulu kita menumpang rumah saudara, menyewa rumah setinggan, tapi hari ini duduk rumah besar@banglo.....Dulu mungkin kita melancong di Sepiluk, Pulau Sapi, Taman Negara@ Zoo Negara...tapi hari ini kita da merintasi laut cina selatan, Paris, Korea, Switzerland, Beijing, Umrah di Tanah Suci, malah seluruh pelusuk dunia.....bukan lagi mustahil selagi kita Bersama dan Bersatu di Akademi Taipan 181.
Dalam perjuangan kita tak akan lari dari menghadapi cabaran/rintangan dan bermacam-macam cobaan...Kita akan terus kekal berjaya jika kita kekal bertahan. Sang juara akan tetap juara jika dia pertahankan kejuaraannya....

Teruskan usaha, yakinlah anda telah berada di landasan yang cukup kukuh....ingatlah "Yang manis jangan terus di telan dan yang pahit jangan pulak terus di buang" SAYA BERINCOME BESAR SEBAB TAIPAN 181, SAYA BERKERETA BESAR SEBAB TAIPAN, SAYA MELANCONG KE LUAR NEGARA SEBAB TAIPAN 181....DAN SAYA TIDAK PERNAH JUMPA SEBAB KENAPA SAYA PERLU BERHENTI @ KELUAR DARI TAIPAN 181.....???

Insyaallah.
SALAM AIDIL FITRI MAAF ZAHIR BATIN IKHLAS DARI SAYA...

Ramlee Kassam serta keluarga.
Hotline: 013-8665181

Monday, July 18, 2011

BICARA ANGGUN CANTIK & MENAWAN, Queen Hotel, KENINGAU.

Bena yang dipasang di bulatan sekitar pekan Keningau menandakan Program BICARA ANGGUN, CANTIK & MENAWAN sedang berlangsung pada 17 Julai 2010 bermula tepat jam 2.00 ptg hingga jam 6.00 ptg. yang dihadiri hampir 200 orang peserta. Kebanyakannya orang baru yang bijak mencuri peluang bersama AT181 Sabah. Anda bila lagi...? Rezeki tak akan datang bergolek, dan semua orang percaya 9 daripada 10 rezeki itu datang dari berniaga, dan tak pernahpun kita dengar 9 daripada 10 rezeki itu datang dari berkerja atau makan gaji...hehe....so, anda nak berniaga ke atau anda nak terus berkerja atau makan gaji sampai bila-bila....?
Nah! inilah penyeri majlis kita pada kali ini, semankin lantang suaranya semankin hebat orangnya semankin mantap persembahanya. Nampak badan kecik tapi sangat berjiwa besar, berimpian besar, berwawasan besar, income besar dan keretapun sudah besar. hehe...CDM Maidah MC pada majlis ini.
CDM T. Pujiah jugak turut hadir dengan slot PB. Hebat penyampaiannya. Katanya dulu gajinya hanya RM400.00 sebulan dengan jawatan tetapnya "SURI RUMAH" hehe....katanya lagi, nak itupun susah nak inipun susah....hingga ke hari ini masih jugak tetap dengan jawatannya tetapi setelah menceburkan diri dalam perniagaan bersama AT181 kini dah pandu kereta besar, rumahpun besar dan tak bergantung lg dengan gajinya dulu sebagai suri rumah..... Siapa sangka? Tuah ayam nampak di kaki tuah manusia siapa yang tahu? Hebat seorang suri rumah ini dengan pendapat 5 angka sebulan. Nak tahu rahsianya, JOM bersama kami di AT181......
Mentor hebat AT181 CDM Faridah Mohd Ali yang tak jemu-jemu datang sabah. Kehadiranmu membakar semangat kami....
Kelihatan dalam gambar ini CDM T. Pujian bersama DDM Kalsom (bakal CDM) sedang membuat demo Produk kecantikan Bio Ever terus di sapu bagi membuktikan kehebatan dan keberkesanan produk ini. Dalam tempoh 3 minit sahaja pasti akan nampak perubahan yang sangat luar biasa. Bukan BOTOK, Bukan SUNTIKAN juga Bukan PEMBEDAHAN...... Hebat Produk ini. Nak cuba? Call saya: 013-8665181
Lelakipun boleh guna Bio Ever? BOLEH bah kalau kau....! ni la buktinya, bukan sahaja cantik, menawan tetapi tampan jugak bah.... belum tengok poketnya lagi....! ehehehe....
Milik siapakah ini? Hadiah jam tangan yang di sumbangkan oleh AT181 untuk yang berjaya SM bulan pertama sebagai menghargai kegigihan anda dalam usaha untuk mencapai kejayaan.
Salah seorang pemenang hadiah jam tangan, NORSAKINAH ABDULLAH seorang kerani di salah sebuah sekolah di daerah Ranau, pada mulanya seorang yang sangat negitif. Join AT181 setelah 2 tahun follow up oleh CDM Maidah dan hari ini merupakan seorang bakal Leader hebat yang bergerak aktif di Ranau. TAHNIAH.
Diantara pemenang hadiah jam tangan dari AT181 kerana berjaya menjadi SM bulan pertama. SM Felicity yang berasal dari Miri, Sarawak tetapi menetap di Keningau, Join pada Jun 2011. SM Paulina dan SM Gabriel, kedua-duanya berasal dari Kota Kinabalu. TAHNIAH! dan teruskan usaha anda...
Sambutan kali ini sangat luar biasa, tak ada lagi kerusi kosong semuanya penuh dengan kehadiran 80% orang baru. Tiket2 habis di jual, bahkan sehingga tak mencukupi......Wow! meniaga mangkin rancak, mangkin hebat, mangkin meletop..... Mungkinkah Tsunai AT181 melanda lagi...? Sapa yang tak mahu meniaga? Aku tak kesah, aku tetap mahu....
Mereka da buat dan nampak hasilnya, ANDA BILALAGI.....? Berminat ctc saya 013-8665181

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISEBALIK TARIKH LAHIR ANDA?